Ми працюємо для вас

9.00 — 18.00

Субота — вихідний

Неділя 9.00 — 17.00

У рамках Всеукраїнського тижня права: «Право на гідне людське життя», що розпочався 2 грудня, в Дитячій центральній бібліотеці пройшла правова гра-вікторина «Слідство ведуть знавці», під час якої учні 7-А класу ЗЗСО № 12 продемонстрували  свої знання з правознавства.

Спочатку учні взяли участь у правовій вікторині «Як я знаю основні закони мого життя?», а потім, на казкових прикладах, пояснювали які права тих чи інших казкових героїв було порушено.

Жваве обговорення школярів викликали розіграні правові сценки, в яких діти недоречно заявляли про свої права, забуваючи про свої обов’язки та права інших людей, викликаючи таким чином конфлікт інтересів двох сторін. На завершення гри прийшли до висновку, що в кожного з нас є права, і ми повинні добре їх знати, щоб захистити себе, якщо хтось хоче нас образити. Проте, слід знати не лише свої права, але й обов’язки та морально-етичні норми життя. Прагнучи відстояти власну свободу, не слід утискати свободу інших.

   

Завершився захід прослуховуванням пісень, в яких мова йшла також про права людей.

Всеукраїнський тиждень права триває… Весь цей час у читальному залі Книжчиного дому до уваги читачів, які цікавляться правовою тематикою, діє виставка-адвайзер «Закон один для всіх». Матеріали, представлені на ній, розкривають основи українського законодавства.

Пам’ятаймо про свої права й обов’язки, адже тільки так ми зможемо жити в дійсно правовій державі, в якій люди поважають Закон, а закони працюють для людей!

Перейти до вмісту